Even bijlezen

I did it again…
Blog over groeien en bloeien en stuntelen
10 x Waarom ik van je hou

10 x Waarom ik van je hou

Mijn vriend leest mijn blog niet. Tenminste, ik ben daar zo goed als zeker van. Hij is anti social media en hij wordt dus op die manier niet herinnerd aan mijn blog. Zelf onthouden is niet echt zijn ding.

Hij weet dat ik schrijf hoor. Begrijp me niet verkeerd. Hij weet ook dat ik wel eens over hem schrijf. Hij weet dat ik rekening houd met de privacy van ons gezin. Dat zou je misschien niet zeggen, want ik schijn best open te zijn. Maar, ik ben specifiek in waar ik wel of niet open over ben. Onze privégesprekken, ruzies of moeilijkheden de wereld insturen doe ik niet. Dat weet hij.

Ik ben dus reuzebenieuwd wanneer hij dit zal lezen 🙂

Dit is voor jou, lieve schat van me. 10 Van de vele redenen waarom ik verschrikkelijk veel van jou hou:

1. Jij bent mijn Bradley Cooper uit A Star Is Born. De film raakte ons toen we hem samen zagen. Je was soms een beetje “fout” in het verleden, maar je bent ondanks alles mijn alles. En ik heb je zien veranderen naar een stabiele, rustige man. Een mooie man, van binnen en van buiten. De aantrekkingskracht tussen ons is enorm. We zijn verslaafd aan elkaar.

2. Omdat je met mij zorgt voor mijn kinderen. Dat je bereid bent geweest je open te stellen voor kinderen niet van jou. En omdat je open staat voor drie voor de prijs van één. Dat je soms ritjes naar voetbal en scouting maakt, als soccer-dad-met-station-auto.

3. Ons gevoel voor elkaar is zoals in de film. Meer cliché kan niet. Veel mensen zeggen dat het niet bestaat, dat is niet waar. Het bestaat wel. Wij hebben het ultieme gevoel van “jij bent het”. Natuurlijk is het niet iedere dag zo. Soms maken we dikke ruzie, soms zijn we elkaar zat. Maar altijd voor even. En net als in de film, komt het na een mega-escalatie aan het einde goed. En maken we ons op voor deel 2. Waarin het ook weer even misgaat. En weer goed komt. En film 3, 4…

4. Om je gezicht als je nadenkt en een heel klein beetje knijpt met je ogen. Die kleine lijntjes eromheen. Ik ben met jou ouder geworden. We kennen elkaar al ruim 25 jaar, waarvan 5 jaar verkering. Als ik naar je kijk voelt het alsof je niks bent veranderd. Dan zie ik soms die jongen terug, op school. Ik weet nog dat we toen we een jaar of 15 waren op jouw kamer zaten. Met je blauw gestreepte stoere behang. Je zat op het randje van je bed een liedje op de gitaar te spelen. Ik smolt volkomen en durfde niet te lang naar je te kijken. Het idee alleen al dat je zou merken dat ik je leuk vond. Dat jaar liet ik mijn toenmalige stiefmoeder je adres schrijven op een anonieme valentijnskaart. Als ik nu foto’s terugkijk zie ik dat je toch bent veranderd. Je bent een man geworden. Een man met charisma.

5. Wanneer ik jouw lachje hoor door de telefoon, dat is nog heel jongensachtig, giebelig, schattig en aandoenlijk.
Aan·doen·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 Waardoor tedere gevoelens opkomen

6. Omdat je heel open bent over je kinderwens, als man. Meestal zijn het de vrouwen die hierin de boventoon voeren (of zie ik dat totaal verkeerd?). Maar jij bent er heel stellig in. Hoewel ik niet denk dat het zeker weten tussen ons zou eindigen als ik er niet meer voor open zou staan. Negen jaar geleden was ik vastbesloten dat mijn gezin compleet was. Aan het begin van onze verkering bracht je het ter sprake. Tot grote schrik van mij. Maar een piepklein stemmetje in mij zei dat ik het misschien nog wel zou wensen. Dat ik het heel misschien nog zou wensen met jou. Met mijn grote liefde.

7. Hoe je altijd tijd voor me hebt als er wat is. Al duurt het uren. Je bent nooit spaarzaam met je tijd of aandacht. Je denkt altijd mee tot in het diepst denkbaar. Dit gaat zo natuurlijk bij jou. Dit bén jij.

8. Hoe je verwonderd kunt zijn over de natuur. Soms gaan boswandelingen tergend langzaam. Omdat je stilstaat bij een kever, bekijkt welke boom we links zien en op je gemak alle vogels probeert te identificeren. Wij voelen ons samen thuis in de natuur en door jou ben ik nog veel meer details gaan zien. Het is fijn om deze liefde te delen. En praktisch ook, voor onze weekendindeling, vakantieplannen en toekomstwensen 🙂

9. Hoe je kunt spelen en echt kind kunt zijn. Met de kinderen dan hè? Het is niet zo dat je verstoppertje gaat spelen met alleen mij. Gelukkig. Dat zou gek zijn. Maar een balletje trappen en vooral stoeien komt heel geregeld voor. (Ik zal niet ontkennen dat ik dan vaak ingrijp omdat het één groot gegil is en het regelmatig eindigt met iemand met tranen. En dat ben jij nooit…) Ook kun je vol vreugde vertellen over spellen die je deed vroeger als kind en heb je een aantal daarvan met de jongens gedaan. Het is heerlijk om het kind in je af en toe een beetje naar boven te laten komen.

10. Je bent mijn zielsmaatje. Daar kwamen we 5 jaar geleden achter. En de jaren erna zijn vaak verre van makkelijk geweest, maar zonder twijfel ben jij mijn zielsmaatje. Punt.

Met tien redenen voelt het eerlijk gezegd nog een beetje knullig. Toen we net vanuit vrienden overgingen naar die heerlijke periode van samen verliefd zijn kreeg ik een lijstje met 33 redenen, omdat ik toen 33 was. Maar, in mijn verdediging; ik weid wel veel langer uit op ieder punt 😉

Wanneer hij dit leest? Ik heb echt geen idee. Belangrijker is dat dit er is.

Wat is iets heel moois aan jouw partner? Daar ben ik benieuwd naar! Laat het achter in de reacties ↓

You may also Like

I did it again…

I did it again…

mei 04, 2021
Dat ik je mis

Dat ik je mis

februari 13, 2021

1 Comment

    Corine

    22nd okt 2020 - 5:30 pm

    Mooi weer geschreven Hanneke!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! Ik ben Hanneke en ik woon in een goed gevuld huisje. Ik ben mama van twee jongens en gelukkig verliefd (ik hoop ooit verloofd). Mijn beste vriendinnetje heeft vier pootjes. Ons knusse huisje staat midden in de polder. Al schrijvend groei en bloei ik. Maar niet alleen mijn huis, ook mijn hoofd is vaak behoorlijk gevuld. Ik ben helaas ervaringsdeskundige als het gaat om angst en paniek en ik stuntel daarmee heel wat af. Lees je mee?

Lees nieuwe blogs als eerste

Ontvang een mailtje met mijn nieuwste blogbericht. Je mailadres wordt nergens anders voor gebruikt.

Instagram @eenhuisjevol

Geen feed
×