Even bijlezen

I did it again…
Blog over groeien en bloeien en stuntelen
Écht genieten met elkaar

Écht genieten met elkaar

Voor de vakantie:

“Oh, ik heb er zó’n zin in! Kan niet wachten!”

We gaan zo genieten met elkaar. Ik pak veel spelletjes in en knutselspullen, want ik ga heel veel met de kinderen samen doen. Elke avond maken we er spelletjesavond van. Gezellig bij de open haard. En ik eindig de avond dan met een ontspannen bad.

Ik ga niet te laat opstaan, want ik wil optimaal genieten van de bossen. Dus elke ochtend begin ik meteen met een wandeling. En dan ’s middags natuurlijk nog een keer een lange wandeling met de jongens ook.

Ze organiseren nu allerlei leuke corona-activiteiten. Oh ja, we gaan naar het kampvuur en we doen mee met de online pub-quiz. We gaan echt een week volop quality time hebben. De jongens gaan deze vakantie ook echt genieten. Na al het thuisonderwijs – wat best een uitdaging was – wordt dit de week dat we even tijd met elkaar gaan inhalen.

Tijdens de vakantie:

“Laat me maar even”, hoor ik mezelf zeggen terwijl ik na aankomst de boodschappen uitpak. “Ja, we gaan zo een spelletje doen.”

Op dag 2 ga ik met ze wandelen. Mam, wil je me filmen als ik ren? Mam, zullen we verstoppertje doen achter de bomen? Mam, ik heb geen zin meer, gaan we al terug?

Ze willen de hele dag een spelletje doen. Ze willen voetballen. En of we straks nog mountainbikes gaan huren. En of ze broodjes mogen halen bij het winkeltje. En of ze voor vanavond wat lekkers mogen. Bij het spelletje doen (alweer).

En mam, mag ik in bad? En mam, ik heb de spellendoos van het huisje gevonden. Zullen we mens-erger-je-niet doen? Mag ik zelf pannenkoekjes bakken? Mag het anders straks? Mag het anders morgen?

Mam, het bad is overlopen. En mijn kleren lagen nog op de grond. Mam, er ligt zand in mijn bed. En mijn deken is uit de hoes.

“Ik ga heel even alléén wandelen”, zeg ik op dag 3.

Mam, mag ik de open haard helpen aansteken? En zullen we dan eerst mens-erger-je-niet en daarna het nieuwe spelletje? En mag ik dan daarna in bad? Ja, ik doe het douchegordijn aan de binnenkant. Mam, mijn glas is gevallen. Ja, er zat nog drinken in.

“Jullie mogen ook wel even gamen hoor” zeg ik op dag 4.

Nadat ik ze bij papa heb gebracht voor de laatste vakantiedagen:

Getver, wat is het stil in het huisje. Dat lege slaapkamertje… met nog de sporen van 2 jongens: een bal, een oplader, een trui.

Ik raap losse rommel op, stofzuig het hele huisje, haal een doekje door badkamer en keuken. Het is hier opgeruimd en schoon. Wat fijn, maar dat wil ik niet denken.

Op dag 5 maak ik een hele lange wandeling over het Veluws platteland. In volledige stilte. Wat heerlijk, maar het doet een beetje zeer dat ik dat denk. Ik zie een vader met z’n kinderen wandelen. Ze ravotten bij de slootjes. Dat zou gezellig zijn.

Ik zit een hele tijd voor de open haard te schrijven ’s avonds. Ik ga in bad en verveel me na twintig minuten. Ik zou best zin hebben in een spelletje. Dan lees ik maar mijn boek uit, waar ik al een half jaar in bezig ben.

Dag 6. Het begint te kriebelen en ik ga het internet op. Texel is misschien wel een leuke optie. Ik bespreek het met mijn vriend en ik heb zijn zegen.

Ik heb zó’n zin om naar Texel te gaan! We gaan zo genieten met elkaar. We gaan echt een week volop quality time hebben. Ik kan niet wachten!

You may also Like

Wens

Wens

december 23, 2018

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! Ik ben Hanneke en ik woon in een goed gevuld huisje. Ik ben mama van twee jongens en gelukkig verliefd (ik hoop ooit verloofd). Mijn beste vriendinnetje heeft vier pootjes. Ons knusse huisje staat midden in de polder. Al schrijvend groei en bloei ik. Maar niet alleen mijn huis, ook mijn hoofd is vaak behoorlijk gevuld. Ik ben helaas ervaringsdeskundige als het gaat om angst en paniek en ik stuntel daarmee heel wat af. Lees je mee?

Lees nieuwe blogs als eerste

Ontvang een mailtje met mijn nieuwste blogbericht. Je mailadres wordt nergens anders voor gebruikt.

Instagram @eenhuisjevol

×